Dobrodošli na Teslapoklanja sajt. Naš website koristi kolačiće i slične tehnologije. O kolačićima možete više pročitati na stranici http://www.allaboutcookies.org/. Koristimo nekoliko kategorija kolačića, opisanih dalje u tekstu. Ukoliko je to primenjivo, pružena Vam je opcija da omogućite ili onemogućite svaksau od kategorija, a u skladu sa Vašim željenim postavkama. Vaše željene postavke se skladište u osnovnom kolačiću na Vašem uređaju (i u okviru Vašeg korisničkog profila na uređaju, ukoliko uređaj upotrebljava više korisnika). Ukoliko upotrebljavate neki drugi uređaj, moraćete ponovo da podesite svoje željene postavke na novom uređaju. Ukoliko obrišete kolačiće pomoću opcije kojom Vaš uređaj (ili softverski program u okviru njega) omogućava brisanje kolačića, moraćete ponovo da podesite svoje željene postavke. Ukoliko promenite pretraživač na svom uređaju (npr. prestanete da koristite Microsoft Internet Explorer i posočnete da koristite Mozilla Firefox), moraćete ponovo da podesite svoje željene postavke u okviru novog pretraživača.

Osnovni kolačići i traka sa informacijama o kolačićima

Osnovni kolačići su neophodni za ispravan rad website-a. Ne pružamo mogućnost da ih odbijete, jer za njihovu upotrebu zakonska regulativa ne predviđa saglasnost korisnika. Ovi kolačići ne čuvaju nikakve podatke koji bi omogućili ličnu identifikaciju.

Naziv kolačića Kada mu ističe rok trajanja? Ko ga postavlja? U koje svrhe?
Consent nakon 2 godine  teslapoklanja.com (ovaj website) Za memorisanje Vaših željenih postavki u vezi sa kolačićima

Da biste odabrali pojedinačne vrste kolačića ili dobili više informacija, nastavite da čitate.

Traka sa informacijama o kolačićima će biti prikazana na dnu svake stranice website-a sve dok ne odlučite koje kolačiće prihvatate. Traka sa informacijama o kolačićima ima za svrhu da Vas informiše o Kolačićima i njihovoj upotrebi na ovom website-u, kao i da Vam pruži mogućnost da prihvatite ili odbijete kolačiće. Nakon što prihvatite odabrane kolačiće, traka sa informacijama o kolačićima se može ponovo pojaviti nakon značajnih izmena naše Politike o kolačićima (npr. nakon uvođenja nove kategorije kolačića). U svakom slučaju, svoje željene postavke uvek možete izmeniti na ovoj Teslapoklanja stranici koja sadrži Politiku o kolačićima. Link ka ovoj stranici je dostupan na dnu svih stranica na ovom website-u.

 

Google Analytics kolačići

Ovi kolačići nam pomažu da pratimo posete našim web stranicama. U tu svrhu koristimo uslugu Google Analytics.

Možemo implementirati određene funkcije oglašavanja Google Analytics (uključujući Remarketing uz pomoć Google Analytics; Google Display Network Impression Reporting ili Google Analytics Demographics and Interest Reporting). Funkcije oglašavanja Google Analytics možete isključiti pomoću Google Ad podešavanja ili na sajtu https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/ . Podatke pribavljene pomoću navedenih funkcija koristićemo na način opisan u našoj Politici privatnosti kojoj možete pristupiti putem linka na dnu sajta.

Naziv kolačića Kada mu ističe rok trajanja? Ko ga postavlja? U koje svrhe?
_gat nakon 1 minuta teslapoklanja.com (ovaj website) Rad Google Analytics
_ga nakon 2 godine teslapoklanja.com (ovaj website) Rad Google Analytics
_gid nakon 1 minuta teslapoklanja.com (ovaj website) Rad Google Analytics

Ciljano oglašavanje

Vršimo oglašavanje zasnovano na interesovanjima (IBA – takođe zvano i on-line bihejvioralno oglašavanje – OBA, bihejvioralno targetiranje ili oglašavanje zasnovano na podacima (data-driven)) kako bismo korisnicima prikazivali za njih relevantne reklame. IBA oglašavanje je vrsta ciljanog oglašavanja usmerenog na korisnike i zasnovano je na njihovim interesovanjima, do kojih smo došlipraćenjem ponašanja korisnika na internetu. Za IBA oglašavanje koristimo mreže za oglašavanje trećih strana.

Da saznate više o IBA oglašavanju, posetite sledeće linkove:

Naredna dva odeljka sadrže objašenjenje o tome kako upotrebljavamo kolačiće za IBA oglašavanje i kako ih Vi možete kontrolisati.

Kolačići za ciljano oglašavanje

Koristimo platforme trećih strana, konkretno Facebook Pixel povezane sa Facebook Ads, kako bismo Vam prikazivali reklame zasnovane na interesovanjima. Vašu e-mail adresu, telefonski broj ili druge informacije možemo pretvoriti u jedinstvenu vrednost koaj može biti povezana od strane trećih lica sa korisnikom na platforme ili sa drugim podacima koje mogu prikupiti od Vas. Ovakvo uparivanje omogućava da se na pomenutim platformama prikazuju reklame zasnovane na interesovanjima. Navedene platforme mogu imati sopstvena obaveštenja o privatnosti ili politike o privatnosti. Preporučujemo Vam da se upoznate sa takvim informacijama.

Naziv kolačića Kada mu ističe rok trajanja? Ko ga postavlja? U koje svrhe?
_fbp nakon 90 dana teslapoklanja.com (ovaj website) za prepoznavanje korisnika i sesija za svrhe ciljanog oglašavanja/ remarketinga

Kolačići za ciljano oglašavanje trećih strana

Poslujemo sa oglašavačkim mrežama trećih strana (Google Inc., Facebook) koje prikupljaju IP adrese i ostale informacije uz pomoć kolačića, log datoteka na eeb serverima i web beacons na našim website-ovima i mejlovima, na website-ovima i mejlovima trećih strana i našim reklamama postavljenim na website-ovima trećih strana. Oni koriste ove informacije kako bi kreirali profil o Vama i prikazali Vam reklame za proizvode i usluge u skladu sa Vašim interesovanjima (uključujući i kompanije koje nsu naša povezana lica). Ove reklame možete videti na našem website-u I drugim website-ovima. Ovaj proces nam takođe pomaže da upravljamo i pratimo delotvornost naših marketinških napora. Kada prvi put posetite naš sajt, info traka o kolačićima će Vas obavestiti o činjenici da koristimo pomenute marketinške tehnologije.

Vaša podešavanja u vezi sa reklamnim kolačićima treće strane možete promeniti u bilo kom trenutku klikom na deo Prihvati/Odbij prikazan dalje u tekstu ili klikom na jedan od sledećih linkova, nakon čega ćete pratiti uputstva za isključivanje pomenutih reklamnih mreža.

Naziv kolačića Kada mu ističe rok trajanja? Ko ga postavlja? U koje svrhe?
Fr nakon 2 meseca Facebook.com Targetiranje/Oglašavanje (Facebook)

Napomena: odbijanjem ove vrste kolačića moguće je da oni i dalje budu prisutni u vašem pregledaču, ali ih naš website neće koristi za praćenje Vašeg ponašanja.

Za više informacija o upotrebi kolačića na Teslapoklanja stranicama pošaljite e-mail na office@tesla.info